Veiligheid

100% veiligheid bestaat niet. Maar we kunnen wel ons best doen om risico’s te beperken. Of het nu verplicht is of niet. Wat kan je doen als je kind een kraaltje in de neus heeft gestopt tot aan reanimatie. En alles daar tussenin.

De veiligheidscursussen van Lusec

Als werkgever heb je de verplichting om je werknemer(s) een prettige en veilige werkomgeving te bieden. Incidenten en ongevallen wil je zoveel mogelijk voorkomen. Soms lukt dit niet altijd, dan is het goed om te weten wat je moet doen. Wanneer bel je 112 en hoe werk je daarna samen met de hulpverleningsdiensten? Dit leer je met de veiligheidscursussen van Lusec.

Verbeterpunten

Verder ben je als werkgever verplicht om “een effectieve bedrijfshulpverlening” te organiseren. Vanuit Lusec kunnen we je ontruimingsoefening begeleiden. Welke verbeterpunten komen hieruit?

Advies

Veiligheid is maatwerk. Afhankelijk van je branche en factoren zoals omgeving, gebouw, organisatie en mens, bepalen welke maatregelen getroffen moeten worden. In de kinderopvang zijn de eisen bijvoorbeeld anders dan in de techniek en logistiek. Lusec kan je helpen en adviseren welke maatregelen en cursussen bij jou van toepassing zijn. Soms zijn bepaalde certificaten verplicht vanuit de rijksoverheid. Ook hier kunnen we je bij helpen.

Maar moet zo’n veiligheidscursus dan alleen maar serieus en saai zijn? Wij vinden bij Lusec van niet. Leren en oefenen in een prettige en uitdagende omgeving, dat willen we bij Lusec doen. Met realistische scenario’s, acteurs en oefenmaterialen. De cursus wordt een beleving die je nooit meer vergeet.